Pijpelink Genealogie

Welkom op de genealogie website van de familie Pijpelink !

Ik heb geprobeerd om deze website eenvoudig , overzichtelijk en vooral praktisch in elkaar te zetten zonder onnodige versiersels e.d.
Aangezien er veel (mannelijke)namen in deze stamboom staan waar geen verdere info over gevonden kon worden, zullen er misschien ergens nog meer familieleden zijn die niet vermeld staan en wie weet waar wonen. We zijn in elk geval benieuwd waar er reacties vandaan zullen komen.
Alle nieuwe aanmeldingen,wijzigingen of aanvullingen voor de stamboom kunnen HIERHEEN gemaild worden.

Dankzij het internet vallen er steeds meer stukjes van de puzzel op hun plaats.
Ik ben zelf aan het speuren gegaan o.a. bij het Zeeuws Archief waar vele gegevens vandaan komen, ook via zoekmachines op andere genealogie websites is er veel info gevonden.
Zodoende heeft er een flinke update plaatsgevonden nu in Oktober 2004.

De archiefgegevens die nu via internet opvraagbaar zijn gaan van ongeveer het jaar 1800 tot 1920, van voor 1800 is er weinig of niks te vinden momenteel. Zodra die gegevens ook opvraagbaar zijn, zullen er ongetwijfeld weer vele namen tegevoegd worden aan de stamboom.

Spelling van de familienaam loopt nogal uiteen, het was duidelijk afhankelijk van degene die de gegevens noteerde hoe hij het opschreef. Ik vond o.a. de volgende spellingen : Sijpeling- Pupeling- Pupelink- Pijpelink- Pijpeling- Pijpelings- Pijpelinck- Pijpelinckx- Pijpelincx- Puipeling- Puipelink- Pupelink- van Puipeling- Puppelinck- van Pupeling- van Puipeling- Puijpelink- Puppelinck- de Pijpeling- van de Pijpeling- Pippeling- Pepeling en Pypelink . Andere zijn zeer waarschijnlijk ook nog gebruikt.

Nu op 3 Oktober 2004 heb ik op internet een Pijpelink gevonden in New York, zijn Opa is in 1906 aangekomen daar. Verdere gegevens van deze tot nog toe onbekende "Tak" van de familie komen nog. Hun achternaam word als "Pypelink" gespeld.

Tot nog toe zijn er slechts enkele Pijpelinks of kinderen van een vrouwelijke Pijpelink bekend in Amerika, Canada, Australie, Nieuw-Zeeland en ook in de Filipijnen schijnt er 1 te wonen.


Mocht er iemand uit de familie interesse hebben om deze stamboom te onderhouden vanuit NL zelf, stuur even een MAILTJE naar me ! Ik krijg bijna geen email betreffende deze stamboom, misschien dat er vanuit NL zelf wat sneller gereageerd word om de stamboom te wijzigen en dingen toe te voegen als iemand daar hem onderhoud.
Uitleg van de html taal en hoe alles te onderhouden/bij te werken zal ik wel geven.